Kort om oss

Våra prylmaskiner

Vi har idag sex specialbyggda prylmaskiner som vi själva byggt på lastbilschassin. Vi har dessutom byggt två bandgående prylmaskiner, som flyttas med lastväxlare.

Alla våra lastbilar är klassade Euro 5 eller högre. Även de bandgående prylmaskinerna är godkända för arbete i miljözon.

I Prylbilarna finns fordonspärm med miljödokumentation över de produkter som används, kopia på reg. bevis där det anges vilken miljöklass fordonet har och vilket år den togs i trafik. Dessutom vår UE-information samt riskbedömning. Vidare är de utrustade med absorber.

Prylning

Specifikation

Räckvidd: Lastbilsburen prylmaskin når max 2,5 m utanför körbar mark. Bandburen prylmaskin kan gå på t.ex. jordvall med minst 2,5 m bredd

Lastbilsburen prylmaskin:
Vikt 21-23 ton
Höjd ihopfällt aggregat ca 4 m
Arbetshöjd - klarar arbete under tex bro med 4,5 m höjd.

Bandgående prylmaskin:
Vikt ca 13 ton. Vikt med Krokbil ca 28 ton
Höjd ihopfält aggregat ca 4,3 m
Arbetshöjd (med eller utan krokbil) - klarar arbete under t.ex. bro med 4,5 m höjd.

Montage

Verkstaden i ängås Svanesund

I vår verkstad under lågsäsong på vintrarna bygger vi våra prylmaskiner, konstruerar och tillverkar andra hjälpmedel och tekniska lösningar. Detta har lett till att vi har duktiga svetsare, konstruktörer, montörer och flera som blivit kunniga i Parkers hudrauliksystem som vi byggt in i maskinerna. Vi har Parkers slangdimensioner och ledningskomponenter i lager för eget bruk och viss försäljning till lokala företag.

Fjärrstyrningssystemet till våra prylmaskiner levereras av IRC och installeras av oss.

Även det mesta underhållsarbetet och service på maskiner, fordon och övriga verktyg sker i egna lokaler.

Detta gör att vi har arbete för alla anställda även under vintermånaderna. Fördelarna är också att förarna lär känna sina maskiner och sen kan åtgärda fel om problem uppstår ute på arbetsplatserna.

Stort arbetsområde

Övriga fordon

För stålline-, rör- och balkräckesmontage har vi hjullastare, trailersläp, tre montagebilar och en kranbil.